torsdag 20 december 2012

20 DECEMBER


Hoppas att du hinner njuta av julbestyren därhemma! Sista klapparna ska inhandlas, knäcken kokas och skinkan griljeras. 
 
LUCKA NR.20

TE
Utvalda sorter i påse
Pepparkste/Frostens skymning/Julte

49 kr
(ord.pris 55 kr)


Idag OUTLET i Trollhättan kl.11-18
Alingsås öppet kl.10-20
Göteborg kl.11-19

Vit choklad & Vaniljfudge

100 g smör
350 g socker
2 dl vispgrädde
175 g marshmallows eller godissockerbitar
200 g vit choklad
1 tsk vaniljsocker. Jag använde även en knivsudd av vaniljfrön!

Smält smöret i en tjokbottnad kastrull med vidd. Blanda ner socker+ vaniljsocker/frön, grädde och marshmallows som klipps i mindre bitar.

Låt allt smälta samman och koka sedan sakta under omrörning, ca 10 minuter. Rör inte för kraftigt, utan stilla. Men se till att du kommer åt botten medans du rör så att det en jämn fin kokning.

Ta av från värmen och rör ner hackad choklad. Låt chokladen smälta och hällsedan upp godismassan i en klädd liten långpanna (ca 25x35 cm).

Låt godiset svalna och ställ det sedan svalt (gärna i kyl) för att stelna.

Skär upp i små fyrkantiga bitar!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar