onsdag 15 maj 2013

Glas

En fönsterbräda fylld till bredden med rökiga och bubbliga glas för alla tillfällen. Snart student, konfirmation eller kanske en mysig middag med goda vänner.
1 kg 
citroner, (ca 6 st) ekologiska
1 liter vatten
6-7 dl strösocker


Tillbehör:
istärningar 
citronskivor


1. Skölj citronerna. Skala dem tunt med potatisskalare. Pressa saften och gröp ut så mycket som möjligt av fruktköttet. Blanda saft och skal i en stor bunke eller burk. 
2. Koka upp vatten och socker och rör så att sockret löser sig. Häll det varma sockervattnet över citronerna och låt dra ett dygn i kyl.
3. Sila lemonaden genom finmaskig sil och häll upp på flaskor. Förvara i kylen.
4. Blanda saften och frys in, ta med till stranden och låt tina under tiden du dricker, så ­håller den sig kall länge. Servera gärna med is och citronskivor.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar