onsdag 25 september 2013

UR VÅRA HÖGTALARE

 
 
...spelas musik från Wave Music. Loungetoner, jazz, latinova, soul eller lite disco. Kom in och lyssna och hitta din favorit. Perfekt som bakgrundsmusik nu i höst till en trevlig middag med goa människor tillsammans med ett gott glas rött och en gryta som puttrat hela dagen.
                  
                    En god gryta denna onsdag! Börja i tid den behöver koka 2 timmar.
Texas chili
Antal portioner: 7  
1.2 kg högrev 1 tsk salt 140 g skivat bacon 2-3 msk olivolja 1 st finhackad liten gul lök 2 st finhackade färska jalapeño 3 st finhackade vitlöksklyftor 400 g krossade tomater (1 burk) 1 msk limejuice 4 dl vatten 1 msk maizena + vatten salt svartpeppar ur kvarn Kryddblandning
1 msk chilipulver 1 msk spiskumminfrön eller 2 tsk mald spiskummin 1 tsk torkad oregano 0.5 dl vatten Tillbehör riven cheddarost avokado, fintärnad färsk koriander, finhackad lök, finhackad tomater, tunnt skurna gräddfil eller crème fraiche                
 
 
Gör så här
1. Texas chili
Putsa bort det mesta av fett och bindväv från högrevet och skär det i 3 centimeter tjocka grytbitar. Salta köttet med 1 tsk salt och blanda runt i en skål. Ställ undan så länge.
2. Mixa chili och kryddor till kryddblandningen. Rör om tills det blir en jämn röra. Ställ åt sidan.
3. Stek baconskivorna i en stekgryta på medelgod värme tills de blir gyllene och knapriga. Fiska upp baconskivorna och lägg undan så länge. Häll upp baconfettet i en kopp.
4. Bryn köttbitarna i omgångar i lite av baconfettet samt lite olivolja. Fiska upp köttet. Fräs lökhack i några minuter under omrörning. Tillsätt jalapeño och vitlök och fräs ytterligare ett par minuter. Ös ner chili- och kryddblandningen och fräs i ett par minuter.
5. Lägg ner brynt högrev, krossade tomater, limejuice och vatten. Täck med lock och låt din chili sjuda på låg värme i cirka 2 timmar. Tillsätt bacon de sista 5 minuterna.
6. Blanda maizena och vatten i en liten skål och rör ner i chilin. Rör om och värm upp chilin och se till att den tjocknar en aning. Smaka av med salt och peppar. Servera på en gång eller låt den stå i kylskåpet i 2 - 3 dagar. Chilin blir bara godare av det.
7. Servera din Texas chili med tillbehören samt mjuka eller hårda majsbröd, majschips, olika bönor (varma eller kalla), ris eller potatis. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar