En fönsterbräda fylld till bredden med rökiga och bubbliga glas för alla tillfällen. Snart student, konfirmation eller kanske en mysig middag med goda vänner.
1 kg
citroner, (ca 6 st) ekologiska
1 liter vatten
6-7 dl strösocker
Tillbehör:
istärningar
citronskivor
1. Skölj citronerna. Skala dem tunt med potatisskalare. Pressa saften och gröp ut så mycket som möjligt av fruktköttet. Blanda saft och skal i en stor bunke eller burk.
2. Koka upp vatten och socker och rör så att sockret löser sig. Häll det varma sockervattnet över citronerna och låt dra ett dygn i kyl.
3. Sila lemonaden genom finmaskig sil och häll upp på flaskor. Förvara i kylen.
4. Blanda saften och frys in, ta med till stranden och låt tina under tiden du dricker, så håller den sig kall länge. Servera gärna med is och citronskivor.
citroner, (ca 6 st) ekologiska
1 liter vatten
6-7 dl strösocker
Tillbehör:
istärningar
citronskivor
1. Skölj citronerna. Skala dem tunt med potatisskalare. Pressa saften och gröp ut så mycket som möjligt av fruktköttet. Blanda saft och skal i en stor bunke eller burk.
2. Koka upp vatten och socker och rör så att sockret löser sig. Häll det varma sockervattnet över citronerna och låt dra ett dygn i kyl.
3. Sila lemonaden genom finmaskig sil och häll upp på flaskor. Förvara i kylen.
4. Blanda saften och frys in, ta med till stranden och låt tina under tiden du dricker, så håller den sig kall länge. Servera gärna med is och citronskivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar